Ja ha arribat Nadal!

Ja ha arribat Nadal!

Ho, ho ho! Arriba Nadal i, per tant, una oportunitat meravellosa d’afegir una mica d’alegria nadalenca a les activitats didàctiques de les classes d’anglès.

El sorteig de Nadal

Fidels a la tradició anglesa, preparem una panera de Nadal amb productes gastronòmics típics del Nadal britànic, decoracions nadalenques i, curiositats plenes d’esperit nadalenc!

Com cada any, fem el sorteig per xarxes socials el dia 18 de desembre. Encara sou a temps de participar.

Només heu d’escriure Merry Christmas en qualsevol post que publiquem a Instagram o Facebook durant el mes de desembre.

Teniu fins a les 12.00 h del dia 18 desembre per poder entrar en el sorteig.

Facebook: thamescerdanyola
Instagram: thamescerdanyola

Nadal reinventat!

Si els nens no poden venir a l’acadèmia, celebrarem Nadal a casa!

Hem omplert aquestes carpetes amb tot el material que necessitaran per fer la manualitat de Nadal des de casa.

Cartolines, adhesius, papers de colors, botons, palets… tot llest per dedicar l’última part de l’última classe abans de vacances a una activitat creativa dirigida des de la pantalla.

També, hem inclòs fitxes amb activitats relacionades amb Nadal i contes de Nadal perquè els nostres alumnes segueixin entretinguts amb l’anglès. Una classe temàtica que… serà l’orgull de Papa Noel!

Com celebrar Nadal a l’aula

L’emoció que senten els nens per Nadal ens permet treballar aquesta celebració amb una gran varietat d’activitats i jocs centrats en Nadal, però mantenint sempre present l’objectiu pedagògic darrere de cada activitat, en definitiva, ensenyar anglès.

Com podem aprofitar Nadal per jugar en anglès?

Nadal ens obre un ventall de possibilitats de jocs en anglès per introduir i practicar el vocabulari relacionat amb Nadal. El fet de convertir activitats de comprensió i expressió oral en activitats lúdiques, fa que tots els alumnes es converteixin en companys de joc, sempre disposats a participar.

Nadal porta molt vocabulari màgic a l’aula. Els nens aprenen paraules com: elfs, rens, reis mags, pastors, avets, desitjos i joguines. Quina meravella per un nen i què fàcil aprèn i assimila aquest tipus de vocabulari a través del joc!

Jocs de Nadal

Les activitats de Nadal que podem utilitzar en les classes d’anglès varien des de jocs de cartes a manualitats. Un bingo o associació de paraules i dibuixos es pot adaptar a diferents edats i habilitats.

Hi ha jocs de cerca d’objectes, activitats de pintar i acolorir i mots encreuats relacionats amb Nadal.

Per als més grans, hi ha activitats de fer enquestes o preguntar i contestar, o jocs d’expressió oral que requereixen intercanviar costums i sentiments relacionats amb Nadal, per exemple: “Troba algú que decori la seva porta amb llums nadalencs, o que encengui espelmes el dia de Nadal, o que prefereixi evitar Nadal”, i un llarg etcètera.

És un joc divertit i, des del punt de vista pedagògic, convida els alumnes a parlar i conversar en anglès sobre aquesta època de celebracions, els costums de la seva família i les emocions que se senten durant Nadal.

Com podem augmentar el vocabulari nadalenc?

Els jocs d’associació de paraules són activitats ideals per aprendre i assimilar vocabulari relacionat amb Nadal. Aquest tipus de jocs, semblants a un bingo, treballen moltes habilitats lingüístiques, convertint-los així en els jocs per excel·lència a l’aula d’anglès.

Es reparteixen les cartes, els nens les col·loquen a la taula davant d’ells i el professor o la professora canta les paraules: “Who’s got… a donkey in the stables? Who’s got… the three shephards? Who’s got… a shooting star?” L’alumne que té aquesta imatge, aixeca la mà i repeteix les paraules mentre les col·loca al costat de la seva imatge. Així, anem jugant fins a acabar el joc.

Habilitats lingüístiques en el joc

Jocs com el que expliquem en l’apartat anterior, resulten activitats senzilles i els encanten als nens.

Des del punt de vista pedagògic, estem treballant diverses habilitats lingüístiques: la comprensió oral, la comprensió escrita i l’expressió oral.

D’una banda, l’èxit del joc depèn de l’habilitat de l’alumne de comprendre el que canta el professor o la professora. Els nens estan molt atents a les paraules perquè volen saber si ells tenen la imatge en qüestió. D’aquesta manera, l’alumne afina el seu nivell de comprensió oral al màxim perquè només ell veu el joc i vol participar.

D’altra banda, el joc també treballa inconscientment la comprensió escrita, ja que cada dibuix va acompanyat d’una paraula o paraules escrites.

En aquest context lúdic, anem treballant l’adquisició de vocabulari tant de manera oral com escrita.

Nadal: una gran celebració d’habilitats lingüístiques!

Contes i aprenentatge d’anglès a través de la lectura

Explica’m un conte! “Hi havia una vegada” són paraules màgiques per un nen i què millor que aprofitar aquesta època de l’any per llegir contes en anglès als nostres alumnes petits i no tan petits.

Quan triem un llibre per l’aula d’anglès, Nadal ens ofereix una gamma meravellosa de contes entre els quals triar. Tenim el conte infantil popular de Rudolf, the Red Nosed Reindeer, ben conegut també per la nadala del mateix nom.

Podem llegir un conte tradicional de Nadal contat en vers, The Night Before Christmas, un altre conte tradicional, The Little Match Girl d’Hans Cristian Anderson, o optar per The Grinch that Stole Christmas, un conte basat en el relat tradicional de Charles Dickens de The Christmas Carol.

Nadal a l’escola

Arriba Nadal i sempre preparem moltes activitats no només per ambientar l’escola i omplir-la d’esperit nadalenc, sinó també per crear interès i emoció entre els nens.

Altres anys, hem decorat l’entrada de l’acadèmia amb imatges relacionades amb Nadal: un any vam construir un arbre gegant engalanat amb les mans retallades en papers de colors de tots els nens de l’escola.

L’any anterior, vam fer un mural d’un paisatge d’avets entre neu i cérvols i, un altre any, a partir de caixes i pintura, vam crear una escena d’una llar càlida amb una xemeneia estil anglès envoltada de regals i tocs nadalencs.

We wish you a Merry Christmas
And a Happy New Year!

Busca un article
Últimes notícies

Molt bé, l’estiu!! I, ara que faig?

Has pensat en fer un curs d’anglès? Ambient distens, entorn idíl·lic i l’entreteniment garantit en las sessions d’immersió lingüística en anglès, pinya colada no inclosa! De fet, fora de la

Segueix-nos

Últimes notícies

Busca un article
Últimes notícies

Molt bé, l’estiu!! I, ara que faig?

Has pensat en fer un curs d’anglès? Ambient distens, entorn idíl·lic i l’entreteniment garantit en las sessions d’immersió lingüística en anglès, pinya colada no inclosa! De fet, fora de la

Segueix-nos