Inspirant la inclusió de la dona…Dia Internacional de la dona, 2024

Des de l’aula d’anglès, celebrem la inclusió de la dona als llibres d’anglès i, per tant, intrínsecament entrellaçada a la formació dels nostres joves alumnes. Des de les dones de Ghana que teixien cestos per vendre als turistes, a les biòlogues que busquen el ADN dels ocells exòtics rescatats per tornar-los al seu hàbit natural o a les geòlogues planetàries que estudien el sistema solar en a la recerca de vida més enllà de la terra, totes elles afortunadament incloses, han deixat empremta a les ments dels joves alumnes.

Crear consciencia sobre la situació de la dona o reconèixer la contribució de la dona a tantes àrees de la vida, comença amb la formació a les aules i amb la inclusió de les dones als llibres de text. Una unitat sobre la resolució creativa de problemes planteja la necessitat del assaig i error abans d’aconseguir l’èxit amb la creadora de la interfície que llegeix les ones del cervell, Tan Le. A banda del valor lingüístic de les lliçons sobre aquests invents innovadors, la inclusió de una dona empresària i inventora trenca amb els esquemes tradicionals d’un món dominat pels homes i reivindica les aportacions de les dones a la ciència.

Al timó del Nautilus, el vaixell que explora els oceans, Katy Croff dirigeix les exploracions en les profunditats del mar com oceanògrafa i experta en tecnologia tele presencial. Dona entre tècnics, biòlegs i arqueòlegs, Katy navega amb facilitat en un mon poc habitat per dones. Aprendre sobre l’exploració del fons del mar en anglès és fascinant i el dia internacional de la dona celebra precisament això, reconèixer la contribució i presència de la dona en el món de la tecnologia i la ciència, així com a l’aula d’anglès!

Totes aquelles científiques, exploradores i inventores els triomfs de les quals apareixen en els llibres de text d’anglès, asseguren que les noves generacions d’alumnes creixen parlant en anglès sobre elles, dones inspiradores que marquen una diferència en el món.

Inspirational women who are making a difference to the world

Més dones incloses aquí: https://www.thames.es/ca/cursos-per-a-secundaria/

Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos

Últimes notícies

Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos