Casal per a nens de 4 a 7 anys, inspirat en la metodologia Montessori

Una experiència lúdica i cultural en anglès per a nens de 3 a 8 anys. Els matins d’estiu dedicats a aprendre i gaudir en un ambient de parla anglesa. La immersió lingüística… la manera més natural d’aprendre anglès!

Montessori a Cerdanyola

El nostre casal d’estiu en anglès està basat en la filosofia Montessori que busca despertar la creativitat, la curiositat i l’habilitat innata de cada nen d’aprendre i explorar el món que els envolta.

Activitats basades en la metodologia Montessori

Les activitats per a nens que fem a l’estiu estan pautades seguint les àrees d’aprenentatge Montessori: vida pràctica, sensorial, llenguatge, ciència, geografia i cultura.

Quin tipus d’activitats es fan a l’estiu?

El programa d’activitats inclou:

Pintura i expressió artística

Activitats de jardineria

Tallers de construcció amb fusta

Treballs manuals amb materials naturals

Cuina creativa i sana

Activitats d'expressió corporal

Cançons i mímica

Jocs amb aigua

Jocs a l'aire lliure

Lectura i contes

Ball i música

Tallers amb material sensorial

El casal de la setmana

Cada dia els nens es mouen entre activitats lliures i activitats dirigides o guiades per la professora.

Activitats lliures:

A l’hora de treballar amb el material o amb els jocs durant el casal, els nens són lliures de triar què desitgen. Durant l’espai de temps dedicat al joc lliure, els nens es dirigeixen a la zona de jocs, de llibres o d’experiments i hi són un temps treballant i gaudint de l’activitat.

Les activitats de lliure elecció inspirades en la metodologia Montessori s’orienten cap a l’aspecte social i la convivència, l’àrea de recreació i creativitat i l’àrea de cultura.

Els nens poden treballar en la zona de construcció amb fusta, amb materials sensorials com el fang o la sorra, poden explorar la zona de ciències o relaxar-se en el racó de lectura i dibuix.

Activitats guiades:

En un casal per a nens, hem de crear un ambient segur en el qual els nens sàpiguen què poden fer i què s’espera d’ells. Després de realitzar les activitats de lliure elecció, el professor reuneix els nens i junts treballen per crear quelcom com a grup. Aquests tallers dirigits o guiats els fem a l’aire lliure o a l’aula.

Els tallers de grup inspirats en la metodologia Montessori van des d’activitats d’expressió corporal o música fins a cuina i treballs manuals.

Com incorporem l’anglès en les activitats

Per assegurar el contingut i l’aprenentatge de l’anglès, hi ha un feedback constant entre la professora i els nens. La professora es dirigeix als nens en anglès i mentre juguen els demana que interaccionin amb ella en anglès. Aquest intercanvi de paraules s’adapta a les habilitats i edat de cada nen. La interacció pot anar des de nomenar les joguines o materials que el nen està utilitzant fins a l’intercanvi d’impressions.

En aquest moment de tranquil·litat en què els nens estan absorts en la seva activitat, podem acostar-nos i interactuar amb ells en anglès. Introduïm frases noves i vocabulari relacionats amb el joc o activitat mentre juguen. La nostra interacció en anglès assegura que l’activitat lúdica sempre estigui associada amb l’idioma i que l’idioma estigui associat amb la diversió, que és el que té més sentit pels nens.

La combinació entre fons didàctic i enfocament en l’aprenentatge de la llengua crea un vincle entre l’activitat i l’anglès. D’aquesta manera, reforcem l’adquisició de l’anglès a través del joc.

La motivació en l’aprenentatge d’idiomes

La motivació és un dels factors més importants en l’aprenentatge d’idiomes. Si juguem en anglès, el joc no només desenvolupa les habilitats creatives del nen, sinó que li proporciona la motivació per continuar jugant i aprenent.

Quan els nens juguen, desenvolupen una sensació de confiança en si mateixos i una sensació de benestar. Jugar és la raó de ser per a tot nen. Quan un professor proposa un joc, el nen immediatament vol saber quines eines necessita per jugar. El joc, en el nostre cas, té el propòsit d’ensenyar anglès. Per tant, les eines que necessita el nen per poder jugar poden ser haver d’entendre paraules o instruccions en anglès o haver de dir paraules o frases en anglès. Sigui com sigui, el nen vol jugar i és aquesta mateixa motivació per jugar la que l’impulsarà a recórrer a l’anglès per continuar gaudint.

Casal d'estiu Montessori a Cerdanyola

Setmanes:
4 setmanes d'activitats creatives en anglès.

Dates:
del 25 juny al 19 juliol.

Horari:
de 9:00 a 13:00h de dilluns a divendres.

Canguratge
de 8:00 a 9:00 y de 13:00 a 14:00h.

Preu:
76€ la setmana.

La motivació en l’aprenentatge d’idiomes

La plaça és també ideal pels jocs de pilota, jocs de cooperació i activitats més calmades que podem fer sota l’ombra dels arbres.

A l’aula: creem un ambient que permet als nens sentir-se còmodes i capaços de realitzar les activitats amb autonomia.

Fidel a la filosofia Montessori, en els espais de lliure elecció els nens trien l’àrea que volen treballar. El material està exposat perquè el nen pugui accedir-hi i portar-lo a la seva zona de treball.