Què és el First Certificate in English (FCE)?

El FCE és un examen de Cambridge que correspon al nivell B2 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCER).

Aquest certificat està dirigit a tots aquells alumnes que per motius laborals, d’estudi, per a l’Erasmus o per motius personals, necessiten acreditar que tenen un nivell intermedi-alt d’anglès.

Mock Exams, simulacres d’examen

En realitzar els «Mock Exams», simulacres d’examen, l’alumne hauria d’obtenir una mitjana de 6,5 en les cinc parts (com a mínim) per assegurar-se l’aprovat. Si no hi ha data límit per treure’s l’examen, sempre recomanem esperar abans de presentar-se amb la finalitat d’aprovar amb nota.

Preguntes sobre l’examen de B2 First (FCE)

Puc fer l’examen de B2 First (FCE) en Thames British School?

Sí, ara pots presentar-te a l’examen oficial de B2 First en les dependències de la nostra escola d’idiomes de la Plaça Sant Ramon, 8 de Cerdanyola.

Quina convocatòria és recomanable?

Sempre recomanem la convocatòria de juliol perquè, durant el mes de juliol, hi ha cursos intensius especialment dirigits als candidats de B2 First i C1 Advanced. Aquests cursos acaben just el dia anterior a la data de l’examen de Cambridge.

Puc fer les quatre parts de B2 First el mateix dia?

Sí, a diferència de les convocatòries a Barcelona i Sabadell, les convocatòries de B2 First en Thames British School es realitzen en un sol dia. El Reading i Writing al matí i el Listening i Speaking a la tarda.

Què comprèn l’examen de B2 First?

L’examen avalua les quatre destreses lingüístiques: comprensió oral (Listening), comprensió escrita (Reading), expressió oral (Speaking), expressió escrita (Writing), així com coneixements de gramàtica i vocabulari (Usi of English).

Avaluació Durada Descripció

Com es calcula la nota final?

La qualificació global de l’examen es calcula fent una mitjana de les cinc parts: Listening, Reading, Writing, Speaking i Use of English.

Convé que el candidat sigui competent en les cinc parts de l’examen per assegurar l’aprovat amb nota.

Resultats de l’examen.

Els resultats solen trigar a publicar-se aproximadament un mes. Els candidats reben un codi amb el qual poden accedir als resultats del seu examen. El nostre centre també rep els resultats i els certificats provisionals.

Certificat provisional de B2 First

El certificat provisional o «Statement of Results» indica el resultat global, «Overall Score», el nivell aconseguit segons el MCER i el seu corresponent nivell d’aprovat: «Pass at Grade A/ B/C».

El certificat provisional també indica els resultats de les cinc parts de l’examen i el nivell al que correspon cada resultat.

Diploma oficial de Cambridge

Els diplomes de Cambridge solen arribar aproximadament als dos mesos de la data d’examen. Al nostre centre, els representants de Cambridge ofereixen una cerimònia de lliurament per als candidats que s’han presentat i obtingut la seva diploma de Cambridge First Certificate.