És nadal i toca cantar!

Com celebrem el nadal a través de l’anglès?

El nadal és el moment perfecte per incorporar més música a les classes d’anglès, és l’època de les característiques nadales.

Cantar cançons de nadal és tradició a la nostra cultura i un recurs didàctic genial per l’ensenyament d’anglès.

Cada any, els nostres alumnes preparen un conjunt de nadales en anglès formant un cor de cantaires per presentar davant dels pares.

Comencem els preparatius a mitjans d’octubre amb l’elecció de les cançons i s’estenen fins al desembre amb l’aprenentatge de les lletres i els assajos amb els alumnes de totes les edats.

 Cantar per Nadal en Thames

Quines cançons tenim al nostre repertori?

En el concert que oferim cada any de nadales anglosaxones s’inclouen cançons tradicionals Angles we have Heard on High o Carol of the Bells a més de cançons més modernes amb melodies que s’enganxen com Rockin’ Around the Christmas Tree o la cançó que va posar de moda en George Michael, Last Christmas.

Les cançons infantils que tenen un atractiu especial pels nens com When Santa got Stuck in the Chimney, que acompanyem amb moviments, o la clàssica de Disney Rudolph the Red Nosed Reindeer, són sempre ben rebudes i els nens les aprenen amb molta facilitat.

També triem cançons que, encara que no siguin precisament nadales, estan compostes amb el cor i plenes de sentiment i, per això, contribueixen a l’esperit nadalenc, com la cançó icònica de Leonard Cohen, Hallelujah, o la cançó Glorious del One Voice Choir que dirigeix David Archuleta.

Hi ha altres himnes nadalencs com la cançó de John Lennon War is Over, amb un missatge de pau que en si mateix ens proporciona una classe d’anglès.

Fullet informatiu Cantata Thames
 Informació Cantata 2019 Thames

Per què cantar en anglès?

Els nens tenen la capacitat de reproduir sons independentment de l’idioma al qual pertanyin. Imiten i integren els sons de les cançons apreses juntament amb la melodia amb absoluta facilitat.

Cantar en anglès habitua l’oïda als sons estrangers de la llengua anglesa i, a través de l’aprenentatge i la pràctica de la cançó, els nens assimilen la fonètica i la pronunciació de l’idioma en què estan cantant.

L’objectiu del nostre cor és precisament potenciar aquesta meravellosa facilitat que tenen els nens i adolescents d’imitar i reproduir sons estrangers amb tota naturalitat.

Què podem treballar a través de la música?

Cantar a l’aula ens permet assimilar i perfeccionar la pronunciació de l’anglès. Els alumnes retenen la melodia i la lletra de les cançons amb una facilitat sorprenent.

Cantar és un plaer per a tots nosaltres! Recórrer a la cançó com a recurs didàctic és important i una bona opció per aprendre anglès perquè, a través del cant, els nens controlen, articulen les paraules i pronuncien en anglès sense esforç.

També, a través de la lletra de les cançons, els alumnes “parlen” anglès amb naturalitat, integrant l’estructura, la gramàtica i el lèxic de l’idioma de forma natural.

Aprenen a utilitzar un vocabulari sofisticat i frases complexes a través de la música, un recurs meravellós per transmetre emoció, sentiment i cultura.

Treballem l'anglès a través de la música

Cantar millora el procés d’aprenentatge

Quan els nens canten com activitat didàctica, a l’aula o en un cor, se senten bé amb ells mateixos, segurs, relaxats i donen curs a la seva creativitat musical.
Cantar desperta la sensació de benestar en el cervell i aixeca l’ànim. És el moment òptim per aprendre!

Quan ens reunim per assajar, unim les classes de diferents edats i cantem tots junts. Als més grans els atorguem la responsabilitat d’harmonitzar les cançons i de recolzar els més petits, ja que les seves veus són més fortes i ressonen millor, a la vegada que els inculquem el sentit de lideratge. Els petits senten la presència dels més grans i responen imitant el seu cant.

Cantar junts, grans i petits amb els professors i la directora de la cantata, crea lligams entre els alumnes i crea un ambient òptim per aprendre anglès. Reunir-se per assajar també trenca amb la rutina d’estar asseguts a l’aula.

 Millor aprenentatge cantant en anglès

Anglès a través del cant

Un conte relata una història a través de les paraules, una cançó també explica una història a través de la música. L’aprenentatge de l’anglès en un ambient musical no és només una oportunitat de millorar la pronunciació de l’idioma sinó una manera meravellosa de connectar cultura i idioma.

La nadala It’s Beginning to look a lot like Christmas descriu la imatge dels carrers i cases decorades amb esperit nadalenc amb Candy canes and silver lanes that glow o la imatge de les tendes de joguines que tenen Toys in every store, així com del grèvol que guarneix les portes a the prettiest sight to see is the holly that will be on your own front door.

També, apreciem la il·lusió dels nens que desitgen a pair of hop-a-long boots and a pistol that shoots o nenes que esperen regals com dolls that talk and will go for a walk.

Té sentit per als nens

Cantar és divertit i cantar nadales en anglès al nadal és un recurs lúdic i didàctic excel·lent.

Crear un cor amb els nens i els adolescents, assajar junts i preparar una actuació per la seva presentació davant dels pares és un plaer per a tots els implicats.

Com a docents, cada nadal brindem l’oportunitat als nostres alumnes de gaudir del regal meravellós d’aprendre anglès a través del cant i, en definitiva, de la música.

Cantar té sentit per als nens, però per a nosaltres també!

Cantar en anglès té sentit per als nens
Busca un article
Últimes notícies

Llavors, què et diu aquest edifici?

What do buildings tell us? és la introducció a una unitat sobre edificis emblemàtics pel seu disseny, el seu impacte a la comunitat o el seu patrimoni. Comencem amb una

Segueix-nos

Últimes notícies

Busca un article
Últimes notícies

Llavors, què et diu aquest edifici?

What do buildings tell us? és la introducció a una unitat sobre edificis emblemàtics pel seu disseny, el seu impacte a la comunitat o el seu patrimoni. Comencem amb una

Segueix-nos