Vull presentar-me a un examen de Cambridge

Per què fer un examen de Cambridge?

Fer un examen de Cambridge et permetrà aconseguir un certificat per a acreditar el teu nivell d’anglès. No és només un repte personal, sinó una manera de diferenciar-se en el món laboral i valer-se en el món acadèmic.

Quines titulacions ofereix Cambridge?

Cambridge ofereix una àmplia gamma de certificats, però els més sol·licitats aquí a Catalunya són el Cambridge First Certificate (FCE), el Cambridge Advanced English (CAU) i el International English Learning Test System (IELTS).

El certificat de FCE correspon a un nivell B2 d’anglès, el CAU a un C1 i el certificat de IELTS funciona com una prova de nivell, és a dir, certifica el nivell d’anglès que té el candidat en el moment de realitzar l’examen.

 Interessats a fer examen de Cambridge

Què haig de demostrar en l’examen de Cambridge?

Cada examen avalua les quatre habilitats lingüístiques de l’alumne:

A diferència del IELTS, el FCE i el CAU incorporen una secció dedicada exclusivament a la gramàtica i al vocabulari, l’Usi of English. El certificat de IELTS té una validesa de dos anys mentre que el FCE i el CAU no tenen data de caducitat.

 Noia atenta a indicacions de repàs d'anglès
 Aprenent per a examen de Cambridge

Em presento ja a l’examen de Cambridge?

Un alumne que vol presentar-se a un d’aquests exàmens i obtenir un aprovat ha d’estar ben preparat. Tenir el nivell d’anglès suficient per a aprovar un examen és el resultat d’anys de formació i dedicació.

Puc estudiar a casa?

És cert que la gramàtica anglesa és relativament fàcil, així que un fins i tot pot estudiar-la a casa i obtenir bons resultats. Escriure en anglès també es pot practicar a casa buscant les expressions que s’utilitzen, per exemple, en un informe o en una carta formal.

Obtenir un certificat amb el segell de Cambridge és el reconeixement a la constància, el treball ben fet i l’alt nivell d’anglès que has aconseguit.

Aprendre o adquirir anglès?

La comprensió oral (Listening) i l’expressió oral (Speaking), són dues habilitats lingüístiques que un adquireix amb la pràctica i consegüentment requereixen la major exposició a l’idioma possible. L’oïda ha d’estar entrenat no sols a escoltar anglès, sinó a entendre diferents dialectes, accents, velocitats i situacions.

De què haig de parlar en l’examen?

Per a la prova de Speaking , el candidat haurà de preparés per a saber interactuar, reaccionar, dialogar, explicar, suggerir i raonar en anglès.

En les classes de preparació de First Certificate o de Advanced els alumnes interaccionen mitjançant diferents tipus d’activitats d’expressió oral per a saber quines tècniques necessiten per al Speaking. Per exemple, en aquesta part de l’examen, els candidats s’agrupen per parelles o grups de tres.

La primera part de l’examen és una introducció general i el primer contacte amb els examinadors. No obstant això, és en aquesta part precisament en la qual els examinadors fan la seva primera anàlisi del candidat, per tant, crear una bona impressió és fonamental.

Aprenent anglès en Thames Cerdanyola

No entenc res!

Adquirir habilitats de comprensió oral també requereix hores d’exposició a l’idioma per a entrenar l’oïda i destriar entre els diferents accents, ritmes, expressions i idiosincràsies de l’anglès.

El Listening està format per quatre apartats, cadascun avalua diferents habilitats de comprensió oral del candidat. Hi ha preguntes en la primera i segona part de l’examen que se centren en la comprensió dels detalls o de vocabulari determinat i que requereixen que el candidat identifiqui una informació específica.

La tercera i quarta part, comprova la comprensió global de l’alumne de les idees, actituds i sentiments expressats.

Haig d’escriure en l’examen de Cambridge?

Els cursos de preparació de Cambridge també tenen com a objectiu familiaritzar als alumnes amb els tipus d’exercicis d’expressió escrita (Writing) que trobaran en l’examen de Cambridge.

El tema de la primera redacció és obligatori i, a continuació, el candidat pot triar entre escriure un informe, una carta o un article. Cada escrit ha de tenir entre 140 i 190 paraules. Cada escrit, depenent de les seves característiques, requereix un registre diferent o variacions lingüístiques.

Formal, informal, col·loquial o seriós: en què quedem?

Segons la situació comunicativa, a l’hora de redactar cal distingir entre aquestes variacions lingüístiques. No és el mateix escriure una carta a un amic que redactar un informe per a l’ajuntament.

Els alumnes han de saber com redactar un text col·loquial, informal, formal i seriós. Les redaccions també requereixen precisió gramatical i una àmplia gamma de vocabulari.

Repàs de redacció d'anglès

No tinc temps per a llegir!

Tens una hora i mitja per a llegir-te tres o quatre textos. S’avalua la comprensió dels detalls i del sentit general del text, a més del vocabulari, les expressions i els entremaliats phrasal verbs.

Contrari al que se sol pensar, el Reading suposa un repte per als alumnes perquè la comprensió depèn de tenir una bona base de vocabulari i construccions sintàctiques, d’entendre les subtileses de la gramàtica i, sobretot, d’estar molt concentrat.

Hi ha un esprint final per als candidats a l’examen?

Per descomptat! Hi ha cursos intensius dissenyats per als candidats als exàmens de juliol de 3 hores diàries de dilluns a dijous i acaben just el dia abans de l’examen. Així tens l’anglès fresc, en manera activa i estàs preparat per a aprovar l’examen, i amb nota!

Puc fer l’examen de Cambridge en Cerdanyola?

, Thames British School és centre de preparació per als exàmens de Cambridge des de fa 30 anys i també seu per a la realització d’aquests.

Com a centre examinador, fem una convocatòria de Cambridge First Certificate i de Cambridge Advanced English cada juliol en les dependències del nostre centre de la plaça de Sant Ramon.

Fer examen de Cambridge en Thames Cerdanyola
Més informació de cursos preparació a Cambridge
Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos

Últimes notícies

Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos