Enfocant-se en el futur amb un visionari de la ràdio.


Així celebrem el Dia Internacional de la Ràdio des de l'aula d'anglès.

Sempre diem que no estem ensenyant anglès, sinó que estem ensenyant, en anglès! Una lectura que fem amb els adolescents ens porta als barris de barraques de Sierra Leone, on un nen de 10 anys anava cada dia al dipòsit a buscar residus tecnològics per vendre. La seva fascinació pels components electrònics el va portar a experimentar amb ells i va acabar fabricant una pila que va utilitzar per donar energia als seus experiments i a fabricar un generador elèctric per a la seva comunitat. Amb 14 anys, Kelvin Doe va fabricar la seva pròpia emissora de ràdio.

Enfocant l'atenció sobre aquest jove inventor i la seva visió per al futur, els alumnes introdueixen vocabulari nou; to empower, engineer, face, generation, innovation, accomplish, debate, inspire, electronic devices, mentre llegeixen i parlen sobre la història de Kelvin. Les activitats de classe exploren temes com els reptes que enfronten les nostres comunitats, els anomenats community challenges, què es pot fer per millorar-les i quins recursos necessitem si volem aconseguir-ho.

La lectura, Focus on the Future, que celebra la tenacitat i competència d'aquest sierralleonès autodidacta, utilitza diverses estratègies per mantenir l'alumne actiu, involucrat i aprenent. Les activitats prèvies a la lectura desperten la imaginació, la cerca de vocabulari assenta les bases, la lectura expandeix horitzons i les activitats de comprensió consoliden coneixements. Les activitats d'expressió oral comproven l'assimilació del contingut i la habilitat d'incorporar el nou vocabulari.

Actualment, Kelvin és un dels joves inventors africans més respectats i famosos. Porta la seva pròpia empresa, K-Doe Tech, Inc, on dissenya i ven productes tecnològics. Ell és un exemple d'imaginació, intel·ligència i superació.

Vols veure com treballem amb els adolescents?

https://www.thames.es/secundaria-y-bachillerato/

Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos

Últimes notícies

Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos