El que no hem de fer amb una tassa de te

Saps quina és la manera més eficaç de fer esvair tots els teus mals, segons els anglesos? Senzillament amb una bona tassa de te. No et trobes bé, estàs disgustat, cansat o simplement acabes d’arribar a casa, el remei per excel·lència és… una tassa de te. Let’s have a cup of tea! o, Fancy a cuppa?, en anglès més quotidià.

 

 

El culte al voltant del te porta amb si mateix unes regles que han de ser respectades. És de mala educació mullar qualsevol pasta o galeta dins del te o fer una mossegada i beure te perquè baixi. Rebregar la bosseta de te amb la cullera i llepar-la o deixar-la a la tassa mentre bevem està molt mal vist. I, ja posats, quan bevem, ho hem de fer amb petits glops i sense fer soroll i, sobretot sense xarrupar! Si el te està molt calent, mai hem de bufar ni agitar amb la cullereta. Si vols afegir llet a la tassa de te, has de fer-ho un cop hagis servit el te. Would you like some milk in your tea, sugar?

 

 

Fins i tot la manera en la que agafes la tassa de te pot excloure’t de les altes esferes. La tassa s’ha d’agafar sempre per l’assa i amb els dits polze, cor i índex. Que no se t’acudeixi beure el te amb el dit petit estirat. Dits recollits, si us plau! I, tot i que tinguis els dits congelats, mai beguis amb les mans al voltant de la tassa! Would anyone like another cup of tea?

 

 

Si d’etiqueta es tracta, un cop remogut el te amb la cullera, aquesta sempre es deixa sobre el plat, mai es deixa dins la tassa, ni sobre el mantell i menys a sobre de la taula! I, mentre beus en discrets glopets, és considerat de bona educació mirar únicament el te que tens a la tassa i no al teu voltant. I, parlant de remoure el te amb la cullera, sota cap circumstància ha un de moure la cullera en un moviment circular! La manera correcta de remoure és amb la cullera en posició de las 12 del rellotge i suaument moure el te 2 o 3 cops a la posició de les 6 del rellotge. Who’s for tea?

L’etiqueta del te i com sobreviure una Tea Party formal amb aplom.

 

Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos

Últimes notícies

Busca un article
Últimes notícies
Segueix-nos